2017 m. lapkričio 24 d., penktadienis

Kokia priemonė padeda valyti riebalų gaudykles

Pradėkime nuo to, kad visiems skaitantiems yra naudinga žinoti kas yra riebalų gaudyklė ir kokios jos funkcijos. Taip pat apžvelgsime atsirandančias problemas ir pasidomėsime jų sprendimo būdais.

Taigi, riebalų gaudyklės yra pirminės nuotekų valymo priemonės, tiksliau tariant įrenginiai. Jie nuo vandens nuotekose atskiria riebalus kaupdamos tam tikroje talpykloje. Šie riebalų atskirtuvai buitinių nuotekų valymui nėra naudojami, nes buityje mes neužteršiame nuotekų taip stipriai, kad jas reikėtų valyti papildomai. Viešbučiai, restoranai, barai, kavinės, greito maisto užkandinės ar kaimo turizmo sodybos ir įvairios gamybos įmonės, štai kuriose erdvėse yra privalu būti susimontavus riebalų gaudykles. Gaminant maistą ar kitus produktus į nuotekas patenka didelis kiekis teršalų, kuriuos pagal Lietuvos Respublikos Aplinkos apsaugos reglamentus privalu prižiūrėti ir valyti.

Teršalų patekimo į nuotekas procesų valdymui kiekviena įmonė pagal tam tikrus teisės aktus po kriauklėmis ar šiek tiek sistemos toliau privalo montuotis riebalų atskirtuvus - gaudykles. Gamybos metu į nuotekas patenkantys riebalai ar maisto likučiai yra sulaikomi būtent šiuose pirminiuose nuotekų valymo įrenginiuose. Todėl riebalai nuotekų sistema toliau nekeliauja, pasilieka riebalų gaudyklėse. Atsiradus pertekliniam riebalų kiekiui atskirtuvuose, sistema pradeda streikuoti, atsiranda problemos, kurių pašalinimui privalu nedelsiant imtis veiksmų. Daugelis tam, kad sistema nesustotų funkcionuoti ir nesumažėtų nuotekų pralaidumas ar visiškai neužsikimštų naudoja biologines buksvarus.lr bakterijas ir natūrlaius fermentus.



Iš baltyminių katalizatorių ir buksvarus.lt bakterijų sudarytas mišinys pagreitina riebalų skaidymo procesus keliskart. Šių procesų metu išskaidyti riebalai ir kita organika prateka pro riebalų gaudyklę kaip nedidelės taršos objektas ir yra pašalinamas kitų nuotekų valymo etapų metu. Taigi, buksvarus.lt bakterijos riebalų skaidymui gaudyklėse neša didelė naudą:
1. Neleidžia nuotekose susidaryti riebalų junginiams ir kamščiams;
2. Leidžia kontroliuoti riebalų kiekį gaudyklėse;
3. Naikina nemalonius kvapus sistemoje;
4. Nekenkia sistemai taip kaip cheminiai preparatai;
5. Yra draugiškos gyvajai gamtai;
6. Išvengsite sistemos sutrikimų ir netikėtumų gamybos ar tiekimo metu.



Naudojant bakterijas buksvarus.lt riebalų skaidymui nebereikės kaskart žvilgčioti į gaudykles ir nuiminėti nuo jų dangčių. Biologinės bakterijos ir natūralūs fermentai padės pigiau ir lengviau išlaikyti nuotekų užterštumo pusiausvyrą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.