2017 m. rugpjūčio 28 d., pirmadienis

Ar teko ruošti kavą remonto meistrui?

Naudinga pradėti nuo temos, kuri, greičiausiai yra aktuali daugeliui vilniečių, tai kavos aparatų remontas. Suprantama, kad kiekvienam atskirai, kavos aparatas negenda taip dažnai, bet netikėtumų išvengti neįmanoma. 

Taigi, kiekvienas mūsų rytais daro kavą, jei ne sau, tai bent antrai pusei, tai būtų vyras ar mylimiausia žmona. Kavos darymo procesas būna įprastinis, kai reikiamą kavos kiekį suberi į kavos aparatą, jei naudojatės tokiu aparatu įpilate ir pieno į indą ir paspaudę mygtuką užsiimate kitais į darbą pasiruošimo veiksmais. Pavyzdžiui, sutepate sumuštinius, persirengiate darbo dienai, pasigražinate ar pasitikrinate koks lauke oras. Viskas lyg smagu, miela, bet ne visi rytais gamina kavą taip kaip reikalaujama ir nurodyta kavos aparato naudojimo instrukcijoje.

Ar galima tikėti, kad paprastas veiksmas, kai per daug įdedama kavos į kavos aparatą, gali privesti prie kavos aparato gedimo? Gali būti, kad tiesioginio aparatui, kuris paskatintų gedimą nėra, bet prisideda prie visų kitų klaidų, kurios visumoje ir priveda kavos aparato mechanizmus prie sugedimo. Galima tik įsivaizduoti kavos aparato vidinius mechanizmus ir kaip jie funkcionuoja. Greičiausiai, kad kai kuriuose iš jų yra aukšto slėgio sistema, kuri prisideda prie kavos gamybos proceso. Tad, jeigu skyriuje, kuriame gaminama kava bus perdėta kavos, gali būti, kad palaipsniui sistema gaus didesnes nei maksimalios apkrovos, todėl kavos aparato gedimo išvengti nepavyks.

Aparatas Latte kavos gamybai

  
Klysta ir tie, kurie galvoja, kad kava bus maksimalai "išsunkta", jei bus naudojamas maksimalus kavos gamybos režimas. Taip, suprantama, kad kai kurie kavos aparatai turi režimus, kurie leidžia tokią gamybą, bet nereikėtų pamiršti ir tai, kad tokie režimai yra nurodomi ir tam tikros kavos kiekiui pagaminti. Tad, jei režime yra maksimalus vieno puodelio rėžimas, suprantama, kad darant tris ar net penkis bus viršijamas ir kavos aparato sistemos apkrovimo limitas. Kas taip pat veda prie vilniečių kavos aparatų gedimo. Štai kodėl pradžioje buvo rekomenduota pasiskaityti kavos aparato naudojimo instrukciją. Tai atlikę visada žinosite kokiai kavos rūšiai privalu nustatyti ir panaudoti kavos gamybos rėžimą.

Taip pat skaitykite:
Apie kavos aparato švarą negali būti nė kalbos. Įsivaizduokite Latte kavos aparatą, kurio priedas yra ir indas pienui. Jei kavos aparato nevalysite, nevalysite ir pieno į kavą padavimo sistemą, gali būti, kad rūgstantis pienas ar atsiradęs pelėsis pakenks ne tik pačiam aparatui, užkiš jo sistemą, bet tai gali sutrikdyti ir Jūsų sveikatą. Tad šios temos mes neliesime, tik priminsime, kad kiekvienas kavos aparatas privalo būti išvalytas atsakingai ir žinoma, atsargiai. Valant neatsargiai, dėl šios priežasties galima pažeisti įvairias sistemas, nutraukti žarneles, laidus ar sudaužyti indą. Tad dėl neatsargumo, kavos aparatų remontas Vilniuje bus neišvengiamas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.