2017 m. rugpjūčio 28 d., pirmadienis

Šaldytuvas šviečia ir uždarytas

Pajuokaujant galima prisiminti istoriją, kai vaikai galvodami, kad uždarius šaldytuvo dureles šviesa išsijungia, niekaip negalėjo tuo įsitikinti. Kai uždarydavo šaldytuvo duris, įsitikinti ar šviesa užgeso ar liko degti nebuvo įmanoma. O atidarius dureles šviesa degdavo, kas keldavo vaikams abejonių, kad ji užgesta ir uždarius. Bet niekaip šito įrodyti ir smalsumą numalšinti vaikams nepavykdavo.

O kaip galvojate Jūs? :) Ar uždarius šaldytuvo duris šviesa užgesta? :) Iš tikro taip ir yra, šviesa visada užgesta, nebent šaldytuvas turi tam tikrų gedimų, sugedę durelėse sumontuotas šviesos išjungėjas durų uždarymo proceso metu. Bet tai tik techniniai nesklandumai, kuriuos gali pašalinti saldytuvu remontas Vilniuje ar kitame Jūsų gyvename mieste.

Pratęsiant mintį apie šaldytuvų gedimus, vilniečiai dažnai skundžiasi perkaitusiais ar visiškai nustojusiais veikti. Dalis Vilniuje remonto paslaugas teikiančių meistrų komentuoja, kad taip nutinka todėl, nes vartotojai ne visada tinkamai naudojasi šiuo prietaisu. Vieni, po to, kai įsigijo šaldytuvą, netinkamai nustatė jame temperatūrą, kiti neperskaitę naudojimo instrukcijos sugadina ledukų gaminimo mechanizmą šaldytuvo durelėse, kiti gi, įsigudrina sugadinti net kompresorių, jis perkaista, kitaip tariant perdega, o tada pradedama ieškoti kaltų.



Taigi, kad taip nenutiktų ir nežinojimas neprivestų prie šaldytuvo gedimo, privalu susipažinti su jo naudojimo instrukcija. Suprantama, kad joje nebus parašyta tiesa ar uždarant šaldytuvo dureles užgesta šviesa ar ne, bet logiškai mastantys vilniečiai greičiausiai jau turi teisingą atsakymą :)

Instrukcijoje bus aprašyta kiekviena šaldytuvo funkcija ir tai, kaip ja naudotis. Šiuolaikiškų šaldytuvų atlaidinti nebereikia, tai yra, išjungti šaldytuvo iš maitinimo lizdo, kad jo šaldymo kamera atitirpintų susidariusius ledus. Naujų technologijų dėka, šiuolaikiški šaldytuvai turi kondensato ir ledų šaldymo kameroje kontrolinę funkciją. Bet tokių šaldytuvų priežiūra bet kokiu atveju nieku nedingsta.

Taip pat skaitykite:



Blogus kvapus ir bakterijas naikinančios funkcijos bus bejėgės, jei šaldytuvų savininkai ir patys jo neprižiūrės, nepavalys nubėgimų ar neišims ir neišmes gendančių maisto likučių. Todėl meistrai ir pataria, kad pradžioje, prieš į rozetę pajungiant ir panaudojant įsigytą šaldytuvą, visada perskaitykite naudojimo instrukcijas. Tai įrenginys veiks ilgiau, be trukdžių ir nesusipratimų dėl informacijos kaip naudoti trūkumo.

Na o, jeigu nutiko taip, kad Jūsų šaldytuvas sugedo, visada yra meistrai Vilniuje ir teikiamos jų šaldytuvų remonto paslaugos. Nedidelių pastangų dėka susisieksite, užsiregistruosite meistro vizitą ir sulaukę sužinosite ką darėte ne taip, arba, kad jūsų naudojamas šaldytuvas sulaukė savo senatvės ir jau tapo nebenaudojamu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.